Kečkemet – Rotax Max Challenge Hungary – April 2021

Rotax Max Challenge Hungary

Proteklog vikenda je održano Otvoreno prvenstvo Mađarske u okviru Rotax Max Challenge Hungary, na kome su nastupili vozači kluba Crvena Zvezda:

  • David Matlak u klasi Micro Max i
  • Andrej Petrović u klasi Senior Max.

Trka se vozila na izuzetno zahtevnoj stazi u Kečkemetu gde je u ovom slučaju izazov bio još veći jer su organizatori odlučili da se vozi kontra krug.

Na zvaničnim treninzima u subotu David Matlak je briljirao zauzevši dva prva mesta, dok je Andrej Petrović u traženju idealnog podešavanja kartinga varirao od drugog do petog mesta u jakoj konkurenciji od 15 seniora.

U nedelju, nakon zagrevanja, pred sam start kvalifikacija, organizator vraća vozače iz predstarta i proglašava kišnu trku. Veoma brzo su svi zamenili gume i bez treninga startovali po kiši. David Matlak uspeva da zauzme 2. poziciju. Andrej Petrović je takođe izašao na kišnim gumama i zauzeo 1. poziciju.

Prva trka

Na startu prve trke David izbija na prvu poziciju i uspešno je brani prva 2 kruga kada kiša počije da pada i David se nakon okretanja u krivi vraća na 4. mesto. Trka je prekinuta zbog incidenta u kom je učestvovalo 4 kartinga, bez ozbiljnijih povreda. Trka se nastavila a David uspeva da završi na 2. poziciji. Andrej Petrović startuje sa pol pozicije i u prvoj krivi pada na 3.mesto. Uspeo je da se izbori za drugo mesto školskim preticanjem u krivini već u prvom krugu, dok je u trećem krugu izvršio pritisak i maestralno na pravcu prešao u vođstvo gde je ostao do kraja trke.

keckemet kartland racing team 2

Druga trka

Drugu trku David Matlak startuje sa 2. pozicije i pada na treće mesto u prvom krugu. U trećem krugu uspeva da vrati drugu poziciji, ali je odmah i gubi prilikom okretanja usled velike količine vode na stazi. Drugu trku, po pljusku, završava na 3.poziciji.

Andrej Petrović u drugoj trci startuje sa pol pozicije, u drugoj krivini pada na 2. mesto, ali nakon ozbiljne borbe sa 5 vozača po pljusku i natopljenoj stazi, završava na 3 mestu.

keckemet kartland racing team 5

Treća trka

Treća trka je vožena u po već ustaljenom pljusku i natopljenoj stazi što je izuzetno motivisalo Davida. Startovao je sa 3. mesta, i maestralnom vožnjom po kiši uspeva da prestigne sve vozače ispred sebe, postavlja najbolje krugove. Veoma lako stiže do Uroša Bogdanića sa kojim uspeva da drži tempo sve do 2 kruga do kraja. Brzim ulaskom u krvinu stiže na 0.1 sekundu od Bogdanića, ali zbog jačeg kočenja i previše vode na stazi okreće se i izleće na staze u natopljenu zemlju. David Matlak se vraća na stazu i treću trku završava na poziciji 8.

Andrej Petrović, u trećoj trci startuje uspešno sa treće pozicijie. Posle nekoliko krugova ide na drugu poziciji gde taktički ostaje do kraja trke, jer je tom pozicijom imao zagarantovano prvo mesto u generalnom plasmanu.

keckemet kartland racing team 6

Plasmani

Ovaj trkački vikend je pokazao izuzetnu saradnju i zajedništvo čitavog tima, što ukupni rezultati i pokazuju. David Matlak je završio na 4. poziciji u generalnom plasmanu, u klasi Micro, a Andrej Petrović niže još jednu pobedu u klasi Senior, u kojoj prvi put nastupa kao najmlađi takmičar.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland