Rechnitz Austrija – Trening

Posle kraće praznične pauze, vozači AKSK Crvena Zvezda David Matlak i Andrej Petrović se vraćaju na trkališta Evrope. Ovog vikenda se prvi put nalaze na stazi Speedarena u Rechnitz-u u Austiji, gde treniraju za sledeću trku Rotax Sportstil Kupa i CEZ-a koja će se održati od 14.05. do 16.05.2021.

David Matlak nastupa u klasi Micro Max i beleži dobre rezultate. Na prvoj trci Sportstil Kupa i CEZ-a u Jesolu, je zauzeo 4.mesto, sledeće nedelje u Rechnitz-u cilj je minimum treća pozicija.

Andrej Petrović je u Jesolu debitovao u klasi Seniro Max i zabeležio ubedljivu pobedu među mnogo iskusnijim takmičarima. U Rechnitz-u planira da nastavi sa pobedama.

Promenjivo vreme u Austriji ovog vikenda je dalo vozačima odlično iskustvo za ovu tehnički zahtevnu stazu. Izuzetno teški kišni uslovi u petak, su iskorišćeni za podešavanje šasija i poboljšanje tehnike vožnje, a sunčano vreme u subotu za najbrže krugove.

Posle tehničkih izazova sa motorom i podešavanjima, vozači su izuzetno zadovoljni postignutim na treningu. Sutra ih očekuje trka lokalnog šampionata kako bi utvrdili gradivo za drugu trku Sportstil kupa i CEZ-a.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland