KartLand Championship 2021 – Trka 1

KartLand šampionat je amatersko takmičenje u vožnji kartinga i prošle godine eksperimentalno pokrenut prošle godine s ciljem da se vozači međudobno povežu i odmere snage međusobno slični vozači. Ove godine je trka dobila značajniji cilj, jer su se šampionatu pridružili takmičari i iz drugih šampionata i time motivisali sve da se ozbiljnije pripremaju za svaku trku. KartLand Championship se organizuje na našoj karting stazi svake poslednje srede u mesecu.

Prva trka 2021.sezone je bila pomerena zbog vremenskih uslova na četrvtak 29.april, ali to nije ni najmanje umanjilo entuzijazam i volju preko 40 prijavljenih takmičara.

Od 31. takmičara koji su se kvalifikovali za trku, bilo je čak 19 debitanata u šampionatu među kojima su učestvovale i 2 devojke. Pored njih su bili i već iskusni takmičari koji su prošle godine ostvarili zapažene rezultate u KartLand Championship-u.

Svakoj trci prethodi merenje kilaže takmičara i dodela tegova za one koji su ispod 85 kg. Nakon kratkog brifinga sa sudijama, gde je naglašeno da se trka vozi pod novom konfiguracijom staze, sa novom krivinom,  vozači su se rasporedili u 3 grupe.

kartland_šampionat_prva_trka- karting beograd

Kvalifikacije i trka

Kvalifikacije su bile podeljene u 3 grupe, koje su odredile raspored vozača i njihove pozicije za start Polu-finalne trke. Start sa startnih mesta na stazi je bilo nešto potpuno novo za većinu takmičara, obzirom da to nemaju priliku da probaju u slobodnim vožnjama. U Finalu su takmičari zauzeli pozicije u odnosu na osvojene pozicije iz polu-finala. Sve 3 grupe u finalu su bile uzbudljive na svoj način, dok je ipak najviše uzbuđenja nosila Finalna A grupa (najboljih 10 takmičara), koja je kroz tu trku donela nekoliko preokreta. Ono što je krasilo ovu trku je fer vožnja svih takmičara, a pogotovo prva 3, koji su se vozili na braniku skoro čitavu trku.

kartland_šampionat_1_trka

Pobednici

Prvo mesto je zauzeo odlični Vuk Arsenijević koji je na polovini trke zauzeo tu poziciju i ostao na njoj do kraja. 2.mesto je pripalo veteranu Saši Matić, dok je Pavle Smiljanić sa pol pozicijom na trci, završio 3ći.

Na kraju prvog trkačkog dana Vuk Arsenijević i Saša Matić imaju 49 bodova ali zbog boljeg plasmana u finalnoj trci Arsenijević zauzima prvo mesto na tabeli. Treći je Pavle Smiljanić sa 48 bodova.

Sledeća trka KartLand Championship-a je na programu 26.05.2021. od 19 časova na KartLand Karting Stazi. Uslov za prijavu za trku je ostvarivanje najbržeg kruga nove konfiguracije staze i ulazak u top 30 vozača KartLand-a.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland