SSC Championship i CEZ, Rechnitz – Trka

rsz_rechnitz_andrej_petrović_trka

Proteklog vikenda na stazi Speedarena u Rechnitz-u u Austriji održan je drugi takmičarski vikend u okviru SSC šampionata, u kome nastupaju takmičari Srbije i drugih bivših jugoslovenskih republika. Ova trka se bodovala i za CEZ (Central Europian Zone).

Pored dobrog odziva trkača, predstavnici Srbije na ovim šampionatima su bili i Andrej Petrović, u klasi Rotax Senior Max i David Matlak, u klasi Rotax Micro Max.

Promenjivo vreme tokom vikenda je donelo puno preokreta i uzbuđenja na stazi u Rechnitz-u.

Trening i kvalifikacije

Slobodni treninzi u petak i subotu su voženi po suvom vremenu, dok je pred sam početak kvalifikacija pala kiša. Svi vozači i njihovi timovi su morali brzo da se prilagode novonastalim uslovima na stazi. U kvalifikacijama su i David i Andrej zauzeli 3.mesto u svojim klasama.

Prva trka

Sledećeg dana, David Matlak u prvoj trci startuje na kišnim gumama, i pored dobrog tempa zbog tri okretanja na stazi završava na 7.mestu. Andrej Petrović dobrom vožnjom u promenjivim uslovima na stazi uspeva da zadrži 3.mesto sa koga je i startovao. Oba vozača su svojim raspoloženjem u vožnji nagovestila da u druge 2 trke tog dana mogu biti mnogo uspešniji.

Druga trka

Druga trka se vozila po relativno suvoj stazi, na pojedinim delovima je bilo još bara od kiše. David posle starta sa 7 pozicije uz nekoliko preticanja na tehnički zahtevnoj stazi uspeva da se domogne 3. pozicije. Andrej Petrović uz odličnu vožnju i veoma smeo potez koristi gužvu na stazi i pretiče za 1. mesto, i osigurava pol poziciju za treću trku.

Treća trka i rezultati

Treću trku klase mikro obeležio je David Matlak  koji se tokom cele trke vozio iza prva dva vozača Avasilcuteia i Gašparevića i strpljivo čekao idealnu priliku da ih pretekne. Matlak je u poslednjem krugu iskoristio idealnu šansu gde obojicu rutinski pretiče i čvrsto ostaje tu do kraja trke. Prvo mesto u trećoj trci je Davidu donelo prvu pobedu u 2021. godini. Ovom pobedom je David Matlak obezbedio 1.mesto u SSC i 3.mesto u CEZ šampionatu.

Andrej Petrović i njegov tim su imali nekoliko izazova zbog veoma specifičnih vremenskih uslova pred treću trku Senior klase. Petrović je  brzo izgubio prvu poziciju i vodio veliku borbu sa treće plasiranim. Uz odličnu defanzivnu i opreznu vožnju Andrej zauzima 2. poziciju, što je bilo dovoljno da u ukupnom plasmanu zauzme 1.mesto u SSC-u i CEZ-u.

Treninzi koje su ova dva vozača imali prošle nedelje na stazi Speedarena su se pokazali kao izuzetno značajni zbog upoznavanja staze, podešavanja kartinga i stila vožnje i u kišnim i u suvim uslovima.

Naredna trka je na programu od 21.05. do 23.05. na stazi Steelring u Trincu (Češka) gde će Matlak i Petrović nastupiti u okviru CEE šampionata.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland