SSC Championship i CEZ, Vransko 2021

SSC Championship i CEZ, Vransko 2021 Trka

Proteklog vikenda održana je šesta trka Sportstil Cup-a koji okuplja vozače sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Trka je vožena na karting stazi u Vranskom u Sloveniji, i osim Sportstil Cup-a bodovala se i za CEZ šampionat.

David Matlak posle velike borbe sa svojim konkurentima uspeo je da se izbori za još jedan trofej na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Treninzi su protekli u testiranju različitih podešavanja šasije kako bi došli do najboljih performansi, što se i pokazalo na kvalifikacijama.

David u kvalifikacijama vozi vrlo opušteno, nežno i tačno,  i zauzima pol poziciju sa 0,2 sekunde prednosti u odnosu na drugo plasiranog.

U prvoj trci usled lošeijeg starta David pada na 4 mesto. U prvom krugu se probija na 3. poziciju, a kasnije i na drugu. Tu ostaje do kraja trke, iako je sustizao vodećeg.

Drugu trku obeležila je velika borba sa Avasilcuteiem Dragosem koji je startovao kao prvi. U petom krugu David pretiče Dragosa, međutim Dragos uspeva da vrati poziciju i zadržava je do predposlednjeg kruga. David konstantnim napadima, veoma tacnom voznjom u pretposlednjem krugu pretiče Dragosa i ostaje na prvom mestu do kraja trke.

U trećoj trci David startuje sa prve pozicije i tu ostaje do kraja trke uz uspešno odbijene napade Dragosa i drugih vozača koji su mu konstantno bili na braniku.

Ono što je krasilo Davidovu vožnju su minimalizacija grešaka u saradnji sa svojim timom, uz podizanje vožnje na viši nivo što rezultat i pokazuje.

David Matlak, ovom pobedom osigurava prvo mesto u oba šampionata : Sportstil Cup-u. i u CEZ-u.

Andrej Petrovic je u Vranskom bodrio svog kolegu „sa klupe“, i zajedno sa svojim timom se uputili ka sledećoj stanici  –  RMC International Tropy koji se vozi sledeci vikend u Le Manu, u Francuskoj.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland