KartLand Šampionat 2021 – Trka 3

KartLand Championship 2021 – Trka 3

Već tradicionalno, poslednje srede svakog meseca održava na našoj karting stazi, održava se KartLand Championship 2021, takmičenje u rental kartinzima za amatere. Pored već desetak iskusnih takmičara kojima je ovo druga sezona takmičenja, na svakoj trci možemo videti i sve veći broj novih učesnika.

Kvalifikacije

U kvalifikacijama je pol poziciju zauzeo Vuk Arsenijević sa vremenom 48.725s. Prvu grupu polufinalne trke su obeležili brojni incidenti, kazne i velika borba za pozicije. Od 11 takmičara, čak 6 je dobilo kaznu. U druge dve grupe nije bilo nikakvih kazni. Prva mesta po grupama u polufinalnim trkama: Srđan Protić, Vukašin Zarić, Ivan Kovanović.

Finale trke

O velikoj konkurenciji i izjednačenosti među takmičarima govori i podatak da je 5 već iskusnih takmičara koji su vozili ranije i neke druge šampionate bili u B finalu. Veliku borbu smo videli u sve tri finalne trke, u C finalu su zablistali Marko Lepir i Nemanja Živković koji su kroz trku napredovali po 5 pozicija i zauzeli prva 2 mesta. U B finalu je iskusni Nikola Krstić rutinski ostvario pobedu sa prednošću od 9 sekundi. Velika borba se vodila od 2. do 7. pozicije. Na kraju, Vojin Stojković pokazuje svoje iskustvo i zauzima poziciju 2.

A finale je obeležila borba za 2. mesto između Kovanovića, Ignjatovića i Vulete. Pobednik trke je bio Srđan Protić koji je iskoristio priliku da da umakne ostalim vozačima koji su se borili za poziciju 2. Drugo mesto na kraju trke zauzima Ivan Kovanović kome je ovo prvi podijum ove godine, dok je treće mesto zauzeo Stefan Ignjatović u foto finišu sa samo 0.179s prednosti u odnosu na Petra Vuletu.

Plasmani

Generalni plasman vozača:

  1. Stefan Ignjatović 142 boda
  2. Saša Matić 139 bodova
  3. Pavle Smiljanić 132 boda.

Naredna trka je na programu 28.07. na našoj karting stazi.

Leave a comment

Pozovite Kartland Pozovite Kartland